НАЧАЛО

НОВИНИ

БАЗА

ИЗВЪНКЛАСНА ДЕЙНОСТ

УЧИТЕЛИ И ОБУЧЕНИЕ

ГАЛЕРИЯ

КОНТАКТИ

ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

ПРИЕМ

Честито - 58 години !!!

И тази година тържествено отбелязахме 58 години от основаването на нашата гимназия.
След приветствието от директора на гимназията инж. Наталия Вълчева, програмата продължи с много песни, танци, състезания, конкурси, награди и сладки моменти.

 

 

Професионална гимназия по екология и биотехнологии  „Проф.  д-р Асен Златаров“-

формален домакин  получи грамота за цялостен принос в организацията и провеждането на Празника на химията, посветен на 150 години от рождението на Мария Склодовска-Кюри.
Под ръководството на г-жа Анна Бучкова и г-жа Филис Миткова учениците Андрей  Колев – 9-а клас и Ивана Миланова – 11-а клас получиха награди за второ място за изработване на постер и модел, свързани с живота и делото на Мария Склодовска-Кюри.

Своите умения гимназистите показаха в

Деня на отворените врати.

Основната идея на учениците бе да покажат, че дори в отпадъците има все още живот. А сръчните им ръце разкриха, за сетен път, красотата криеща се в природните материали.

 

През тази учебна година учениците от Гимназията се включиха активно в поредния проект "Образование без граници", съвместно със свои партньори от "Средна стручна шкала" Пирот. Представители на училището посетиха и се запознаха с професионалното обучение на нашите съседи. Изпълнени с много впечатления, емоции и още нещо учениците поставиха началото на образование без граници.

 

 

 

 

 

 

 

58 години - традиция, новаторство и още нещо.....

 

Учениците от  ПГЕБ“ Проф. д-р Асен Златаров“- град София: Карина Кацарска, Анна- Мария Стоянова и Марио Петров от 8-б клас  с ръководител Анна Бучкова се класираха на второ място в Националното състезание „Природата – наш дом“.